Igor Delač

Igor Delač
Glazbenik

Rođen sam 06.03.1968.g. u Osijeku. Glazbom sam se počeo baviti s 13 godina. Karijeru sam započeo kao bubnjar i pjevač u grupi „Bond“. 1990. godine stiže mi poziv da se pridružim kultnom osječkom OK BANDU koji je i danas poznat po velikom hitu „Kadilak“ . Svirati s vrhunskim glazbenicima za mene je bila velika čast. Ubrzo sam shvatio da ne mogu dovoljno kvalitetno istovremeno pjevati i svirati, bacam palice i hvatam se samo mikrofona. Tada započinje i moj intenzivniji autorski rad.

Iz perioda OK BANDA ostale su zapažene pjesme „Ne vjeruj lijepim ženama“ „U dane Božića“ i „Sitne laži“. Na nastupima smo uz naše pjesme izvodili i obrade stranih pjesama, uglavnom u soul i funky stilu. Odrazilo se to i na naš autorski rad, pa 2001.g. mijenjamo ime u STARFISH. Izdajemo naš prvi album pod nazivom Napokon . Na njemu su i danas rado slušane pjesme „Žigolo“ i „Zauvijek mlad“- duet s Kićom Slabincem. 2005. godine, moj dugogodišnji prijatelj Aleksandar Homoky, poziva nas da nastupimo na požeškom festivalu s pjesmom „Bisernicom dirnut ću ti dušu“. Pjesma je dobila 3. Mjesto po slušanosti, što je za nas, tada kao autsajdere festivala, bio velik uspjeh. Shvativši da se dogodila „kemija“ s publikom, iduće godine se predstavljamo s pjesmom „Jedan život malo je“. Osvajamo 1. mjesto po slušanosti. Ubrzo mijenjamo ime. Postajemo Prva liga. Snimili smo dva albuma s brojnim hitovima koji će dugo, dugo živjeti u srcima obožavatelja. Za period „bendovskog“ života veže me hrpa lijepih uspomena, puno dragih i plemenitih ljudi, gradova, država, krajolika...

Skupio sam dovoljno iskustva i hrabrosti da se osamostalim i započnem solističku karijeru. Nisam požalio. Doživjevši jedno sasvim novo iskustvo, krenuo sam dalje s predstavljanjem novih pjesmama: „Da se još jedanput rodim“ je prva u nizu. Surađujem s mojim dragim prijateljima – autorima, tekstopiscima, aranžerima i producentima, kao što su, već spomenuti; Aleksandar Homoky, zatim, Denis Dumančić, Fayo, Terezija Bognar- Buba, Željko Nikolin, Marko Tomasović, Štefanija Soldan, Nedo Zuban, Dado Pastuović, Branko Brljević, Zvjezdan Marjanović – Zveki, Boytronic, Mirko Šenkovski – Geronimo i mnogi drugi... Nastupam na festivalima; „Zlatne žice Slavonije“, „Aurea fest“ , „CMC festival“. Uživam veliku podršku moje izdavačke kuće „Dancing bear“ s kojom sam realizirao moj prvi album pod nazivom Samo ljubav .

Zahvaljujem se medijima koji prate moj rad, a najviše mojoj publici, bez koje sve gore navedeno ne bi imalo smisla!

Srdačno, Igor Delač.